Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (2024)

REITS, of Real Estate Investment Trusts, bieden beleggers de kans om in eigendom van commercieel vastgoed en/of andere inkomen-gerelateerde activa te investeren via de beurs. Investeren via REITS kan zeer lucratief zijn en hier vind je meer informatie over de 6 beste REITs, 4 vastgoed-ETF’s en alternatieve investeringen in vastgoed.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (1)

Beleggen in REITS

Vastgoed kopen om te verkopen of verhuren, kost erg veel tijd en kan in sommige gevallen zelfs een parttime of fulltime baan worden. Wat als wij jou zou vertellen dat er een makkelijkere manier is om te investeren of beleggen in vastgoed?

Door in vastgoed te beleggen via REITS, kan je beleggen in vastgoed, ook met weinig geld. Bij het beleggen in REITS verlies je niet je liquiditeit en zijn de meeste risico’s niet voor jou, maar voor de REIT! Een REIT is net als een aandeel of ETF liquide, omdat je deze op elk gewenst moment (op voorwaarde dat de beurs geopend is) weer kan verkopen.

We geven toe, ook de vastgoedmarkt en REITS hebben het momenteel zwaar. Toch doet de vastgoedsector het beter dan de algehele markt en zien we minder harde dalingen. Ondertussen blijven REITS wel een hoog dividendrendement uitkeren. De recentelijke koersdalingen van REITS, bieden wat ons betreft enkel een mooie kans om te kunnen beleggen in REITS, tegen relatief lage koersen.

In dit artikel kijken we naar REITS, beleggen in vastgoed via REITS, geven we een voorbeeld beleggingsportefeuille met REITS, bespreken we de 6 beste REITS, 4 vastgoed ETF’s en andere alternatieven voor het beleggen in vastgoed.

Laten we eerst uitleggen waar REIT eigenlijk voor staat.

Laatste update: 27 december 2023 – Financiële cijfers zoals het dividendrendement geüpdatet en informatie aangevuld. Oorspronkelijk gepubliceerd op 18 december 2022.

Inhoudsopgave verberg

1.Beleggen in REITS

2.Waar staat REIT voor

3.Beleggen in vastgoed via REITS

4.Beleggingsportefeuille REITS

4.1.REIT Realty Income – $O

4.2.REIT STAG Industrial – $STAG

4.3.REIT LTC Properties – $LTC

4.4.REIT VICI Properties – $VICI

4.5.REIT Simon Property Group – $SPG

4.6.REIT Medical Properties Trust – $MPW

6.Welke bewering over de kosten van ETF’s is juist?

7.Alternatieven voor beleggen in vastgoed

8.Veelgestelde vragen

8.1.Welke bewering over beleggen in REITS is juist?

8.2.Wat zijn de beste REITS?

8.3.Wat zijn de beste vastgoed ETF’s?

8.4.Welke bewering over de kosten van ETF’s is juist

Waar staat REIT voor

REIT staat voor Real Estate Investment Trust.

Praktisch gezien zijn REITS vastgoedfondsen die op de beurs verhandelbaar zijn. Het zijn echter geen normale vastgoedfondsen. REITS onderscheiden zich door het feit dat ze vastgoed aanschaffen om het uiteindelijk te verhuren.

Beleggen in REITS is erg interessant, omdat REITS verplicht zijn om minimaal 90% van het belastbare inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zorgt ervoor dat beleggers een hoog dividendrendement mogen verwachten. De huuropbrengsten moeten dus grotendeels naar aandeelhouders gaan.

Naast REITS zijn ook Business Development Companies (BDC’s) verplicht om minimaal 90% van hun belastbare inkomen als dividend uit te keren! Zowel REITS als BDC’s zijn reuze-interessant, voor (hoog) dividendbeleggers. Mocht je nog nooit van BDC’s gehoord hebben, in het artikel aandelen die maandelijks dividend uitkeren, bespreken we enkele BDC’s.

Zowel REITS als BDC’s zijn ook dividendaandelen, omdat ze als aandelen verhandelbaar zijn en vaak een hoog dividend uitbetalen.

Beleggen in vastgoed via REITS

Normaliter focussen vastgoedfondsen zich dus vooral op het winstgevend doorverkopen van vastgoed. REITS schaffen vastgoed aan, om het te verhuren. De huuropbrengsten van REITS worden via dividenden uitgekeerd aan de aandeelhouders.Deze manier is dus uiterst geschikt om beleggen in vastgoed.

Beleggen in REITS brengt een aantal zeer grote voordelen met zich mee. Allereerst is het super toegankelijk om te beleggen in vastgoed door middel van REITS. Beginnen met beleggen in REITS kan al vanaf enkele tientjes, terwijl vastgoedfondsen (zoals Corum) doorgaans een wat hoger minimaal instapbedrag hanteren.

Verder worden REITS gewoon op de aandelenmarkt verhandeld, waardoor het voor beleggers makkelijker is om op ieder gewenst moment in- of uit te stappen. Tot slot presteert een REIT gemiddeld een stuk beter dan een vastgoedfonds. Dit komt doordat REITS volgens Amerikaanse wet- en regelgeving verplicht zijn minimaal 90% van haar opbrengsten uit te keren in de vorm van dividend.

Hierdoor ligt het dividend van een REIT gemiddeld flink hoger dan dat van een vastgoedfonds. Niet zo gek dat REITS zo populair zijn en de afgelopen twintig jaar fantastisch hebben gepresteerd.

De meest populaire REIT is het Amerikaanse Realty Income. Deze REIT keert maandelijks een dividend uit aan haar aandeelhouders en verhoogt dit dividend jaarlijks, al 25 jaar op rij. Daarnaast bezit Realty Income een uitstekende vastgoedportefeuille met meer dan 10.000 vastgoedobjecten. Ze verhuren panden aan grote bedrijven als Home Depot, FedEx en Walmart.

Realty Income genereert bovendien geweldige rendementen: waar de S&P 500 een gemiddeld rendement behaald van 10% per jaar, produceert Realty Income een jaarlijks rendement van ruim 15% in diezelfde periode. Realty Income verslaat dus en is daarom, net als de andere REITS, zeker het bekijken waard.

Voor een goed gespreide beleggingsportefeuille vol met REITS, kijken we naar 6 aandelen om te beleggen in REITS. De meeste van deze aandelen zijn te koop bij DEGIRO, maar ook bij andere brokers.

Let op: er volgt nu een voorbeeldportefeuille en geen beleggingsadvies.

Beleggingsportefeuille REITS

Door te beleggen in REITS, ontvang je vaak en met veel regelmaat dividend. Ook ben je als belegger flexibeler in vergelijking tot andere investeringen in vastgoed. Wanneer je vaak dividend ontvangt, kan je het ook nog eens sneller opnieuw beleggen.

In de volgende grafiek zie je volgens ons de 6 beste REITS op dit moment, die allemaal veel dividend uitkeren en vaak hun dividend verhogen. De dividendgroei verschilt nogal per jaar, voor het gemak hebben we de dividendgroei van de afgelopen 5 jaar toegevoegd.

AandeelDividendrendement (%)PE Ratio
Realty Income $O5,33%47.4x
STAG Industrial $STAG3,76%39.3x
LTC Properties $LTC7,03%17x
VICI Properties $VICI5,24%13.8x
Simon Property Group $SPG5,29%21.2x
Medical Properties Trust $MPW12,22%-70.1x

Wat meteen opvalt, is dat de gemiddelde dividendgroei in de afgelopen 5 jaar van Simon Property Group negatief is. Als je kijkt naar de dividendgroei in de afgelopen drie jaar of in de afgelopen tien jaar, dan ziet het er een stuk beter uit. Deze percentages zijn respectievelijk 6,27% en 4,47%.

STAG Industrial, VICI Properties, Simon Property Group en Medical Properties Trust zijn vier REITS waar ik momenteel zelf ook in beleg. Vooral STAG, VICI Properties en Simon Property Group doen het erg goed. Ik heb deze vier REITS allemaal in m’n beleggingsportefeuille bij Trading212.

Ook zitten deze vier en andere REITS & BDC’s in mijn High & Regular Dividend Investment Pie bij Trading212. Deze broker heeft een breder aanbod qua REITS en BDC’s dan DEGIRO, ook spreid ik graag mijn beleggingen over meerdere brokers en beleggingsapps.

Meer lezen kan in de Trading212 review op dejongebelegger.nl. Soms hebben ze een leuke actie voor nieuwe gebruikers. Namelijk een gratis aandeel ter waarde van maximaal 100 euro, deze ontvang je na je eerste storting van minimaal 1 euro. Mocht je hiervan gebruik willen maken, wanneer de actie online is geven we dit aan op de Trading212-brokerpagina.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (2)

Koop de aandelen in dit artikel niet op Tradegate maar op de oorspronkelijke beurs van het aandeel, voor de aandelen in dit artikel is dat meestal NDQ en anders NSY. Dit scheelt je veel kosten op de lange termijn en minder kosten is meer rendement.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (3)

REIT Realty Income – $O

Ticker:O
Dividendrendement:5,33%
PE Ratio:47.4x

Beleggen in REITS via Realty Income, Realty Income is een van de meest populaire REITS onder beleggers.

Sinds de oprichting in 1969 was het doel van Realty Income om een maandelijks dividend uit te keren. Dit is tot nu toe ook behoorlijk goed gelukt. Het bedrijf heeft haar dividend al ruim 25 jaar structureel verhoogd (ook tijdens de financiële crisis van 2008) en verhoogt het dividend met gemiddeld 3,19% per jaar. Dit is uitsluitend dividend en dividendgroei.

Realty Income levert naast dividenduitkeringen en dividendgroei ook nog eens grote koerswinsten. Kijkend naar het totale rendement genereert de onderneming een gemiddeld rendement van ongeveer 15,3% per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan de S&P 500 die in deze periode uitkwam op een gemiddeld rendement van iets meer dan 10% per jaar. Het is dus niet zo gek dat voor veel beleggers Realty Income een geliefd aandeel is.

Bovendien is Realty Income een goed gespreide REIT. Ze bezitten meer dan 10.000 vastgoedobjecten in verschillende sectoren. Denk hierbij aan winkels, theaters, restaurants en zelfs sportscholen. Bekende huurders van Realty Income zijn bedrijven als FedEx, Walmart en Home Depot.

Dankzij deze goede spreiding zijn de huurontvangsten van Realty Income relatief goed beschermd. Realty Income is door haar sterke trackrecord en solide vastgoedportefeuille ook wel een van de meest betrouwbare REITS en dividendaandelen. Realty Income is echter geen aandeel die ik zelf in de portefeuille heb.

REIT STAG Industrial – $STAG

Ticker:STAG
Dividendrendement:3,76%
PE Ratio:39.3x

Beleggen in REITS via STAG Industrial. STAG is een Real Estate Investment Trust dat zich voornamelijk focust op vastgoed in de industriële sector.

Hieronder vallen bijvoorbeeld magazijnen of warenhuizen. STAG bezit ruim 550 panden in 40 staten. In de toekomst is het bedrijf van plan om nog meer acquisities te doen om zo haar portfolio (en de cash flow) te laten groeien.

Het dividendrendement van STAG komt uit op 3,76% per jaar. Dit is ongeveer 0,31% per maand. Wat betreft dividend kent de onderneming een sterk trackrecord. Het bedrijf begon in 2012 met het betalen van een dividend en heeft dit tot nu toe nog geen enkele keer verlaagd – ook niet tijdens de COVID-crisis. In deze periode is het dividend met gemiddeld bijna 7% per jaar gestegen.

Na de pandemie heeft STAG een enorme boost gekregen door de toenemende vraag naar opslagruimte. Bovendien is ongeveer 40% van STAG’s vastgoed gekoppeld aan e-commerce. Met de groeiende trend van e-commerce is STAG Industrial daarom perfect gepositioneerd om van deze groei te profiteren.

STAG Industrial is een aandeel waar ik persoonlijk zelf ook in heb geïnvesteerd via Trading212.

REIT LTC Properties – $LTC

Ticker:LTC
Dividendrendement:7,03%
PE Ratio:17x

Beleggen in REITS via LTC Properties: een REIT die investeert in seniorenwoningen en vastgoed met betrekking tot gezondheidszorg. Het bedrijf bezit meer dan 200 vastgoedobjecten verspreid over tientallen Amerikaanse staten. Door de toenemende vergrijzing en de groeiende uitgaven rondom gezondheidszorg zijn de toekomstperspectieven voor LTC Properties erg goed. Het is waarschijnlijk dat LTC de wind goed in de rug zal hebben in de toekomstige jaren.

Het dividendrendement van LTC Properties ligt momenteel op 7,03% per jaar. Dit is een stuk hoger dan dat van de andere twee besproken REITS. Daartegenover staat wel dat het trackrecord van LTC minder solide is. Het dividend trackrecord is zeker niet slecht, tijdens de Covidcrisis heeft LTC Properties netjes haar dividend doorbetaald, maar wat betreft dividendgroei leggen ze het wel af tegenover STAG.

Voor beleggers is het daarom de taak om de afweging te maken tussen een hoog dividendrendement of een beter dividend trackrecord. LTC Properties blinkt hoofdzakelijk uit in dat eerste.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (4)

REIT VICI Properties – $VICI

Ticker:VICI
Dividendrendement:5,24%
PE Ratio:13.8x

Beleggen in REITS via VICI Properties. VICI Properties houdt zich voornamelijk bezig met het bezitten en verhuren van gaming-, hospitality- en entertainmentbestemmingen, denk aan theaters, casino’s en bioscopen.

Deze bestemmingen zijn onderhevig aan langlopende triple net-huurovereenkomsten. Dit is een huurovereenkomst waarbij de kosten met betrekking tot de aan het vastgoed gerelateerde verzekeringen (zoals de opstalverzekering), de eigenaarsbelastingen en (al) het onderhoud voor rekening en risico van de huurder komen en dus niet die van de verhuurder (VICI).

Het opereert via twee segmenten: vastgoedactiviteiten en golfbaanactiviteiten. Met een oppervlakte van ongeveer 47 miljoen vierkante meter, zijn de eigendommen verspreid over stedelijke, bestemmings- en drive-to-markten in twaalf staten, bevatten ze ongeveer 17.800 hotelkamers en beschikken ze over meer dan 200 restaurants, bars en nachtclubs. Een flinke en mooi gespreide portefeuille.

De portefeuille omvat ook ongeveer 34 hectare onbebouwd land grenzend aan de Las Vegas Strip, dat is verhuurd aan Caesars. Het bedrijf bezit en exploiteert ook vier kampioenschapsgolfbanen in de buurt van bepaalde eigendommen, waarvan twee in de buurt van de Las Vegas Strip. De golfbanen zijn onder meer de golfbaan Cascata, de golfbaan Rio Secco, de golfbaan Grand Bear en de golfbaan Chariot Run.

Het bedrijf verslaat al meerdere kwartalen de verwachtingen en heeft een stijgende omzet en winst. Momenteel wordt het verhandeld op eenPE Ratio(TTM) van 13.8x, Dit is een stuk lager dan het gemiddelde van 24.02 over de afgelopen 5 jaar. Toen ik het aandeel voor het eerst kocht stond de PE rond de 12.

Voor onderzoek naar (dividend) aandelen maak ik altijd gebruik vanTradingView. Je kunt hier meer lezen overTradingViewofonderzoek doen naar dividend aandelen.

REIT Simon Property Group – $SPG

Ticker:SPG
Dividendrendement:5,29%
PE Ratio:21.2x

Beleggen in REITS via Simon Property Group. SPG is ook een van de meest populaire REITS onder beleggers.

Sinds de oprichting in 1960 doet Simon Property Group het erg goed. Wat het aandeel vooral op dit moment interessant maakt, is de PE Ratio van 21.2. Dit is een stuk lager dan de meeste PE Ratio’s van vergelijkbare aandelen zoals Realty Income met een PE Ratio van 47.4 en Kimco Realty met een PE Ratio van 56.3.

Volgens Simply WallSt handelt Simon Property Group momenteel 41,2% onder de Fair Value van het aandeel.

Simon houdt zich vooral bezig met het verhuren van eersteklas winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en bestemmingen voor gemengd gebruik, het bedrijf zit in de S&P 100 (100 grootste bedrijven van de S&P). Ze hebben vastgoedlocaties in Noord-Amerika, Europa en Azië en zijn dus geologisch goed gespreid.

Zowel Simon Property Group en het volgende aandeel, Medical Properties Trust heb ik zelf bij Trading212. Hier betaal je enkel een FX-fee van 0,15% en geen transactiekosten.

REIT Medical Properties Trust – $MPW

Ticker:MPW
Dividendrendement:12,22%
PE Ratio:-70.1x

Beleggen in REITS via Medical Properties Trust. De naam zegt het eigenlijk al ‘Medical Properties’, ziekenhuizen en dergelijke.

Medical Properties Trust is een self-advised vastgoedbeleggingstrust die in 2003 is opgericht om netto verhuurde ziekenhuisfaciliteiten te verwerven, verhuren en te ontwikkelen.

Vanaf de oprichting in Birmingham, Alabama, is het bedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste eigenaars van ziekenhuizen met 431 faciliteiten en ongeveer 43.000 erkende bedden in negen landen en op vier continenten op pro forma basis.

Het financieringsmodel van MPW vergemakkelijkt acquisities en herkapitalisaties en stelt exploitanten van ziekenhuizen in staat om de waarde van hun vastgoedactiva te ontsluiten om facilitaire verbeteringen, technologische upgrades en andere investeringen in operaties te financieren.

Met de hoge rente heeft Medical Properties Trust het wat lastiger dan we gewend zijn, panden herfinancieren is namelijk duur wanneer de rente hoog is. We bespreken het aandeel regelmatig op Instagram en houden de ontwikkelingen goed in de gaten.

Het PE Ratio staat momenteel op -70.1x wat geen goed teken is. Wanneer je vertrouwen hebt in het aandeel kan dit een mooi aan- of bijkoopmoment zijn voor je investeringen op de lange termijn.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (5)

Vastgoed ETF’s als alternatief voor beleggen in REITS?

Beleggen in vastgoed door middel van vastgoed ETF’s is een alternatieve manier om op een gespreide manier te beleggen in vastgoed.

Vastgoed ETF’s zijn vergelijkbaar met REITS, maar kennen anderzijds ook grote verschillen. Zo beleg je met vastgoed ETF’s onder andere in REITS, maar ook in bedrijven die op een of andere manier aan vastgoed gerelateerd zijn. Vastgoed ETF’s zijn doorgaans wel een stuk beter gespreid dan REITS. Een vastgoed ETF kan daarom een goede toevoeging aan een beleggingsportefeuille zijn.

Een populaire vastgoed ETF is de VanEck Global Real Estate ETF. Deze ETF belegt in 99 vastgoedaandelen verspreid over de hele wereld. Ook wat betreft vastgoedobjecten bestaat er een grote spreiding. Zo wordt er belegd in onder andere kantoren, hotels, woningen, winkels en nog veel meer.

Het dividendrendement van de VanEck Global Real Estate ligt momenteel op 4,10%. Dit is zeker geen verkeerd dividendrendement voor een ETF. Hiernaast boekt de ETF boekt ook nog koerswinsten. Het totaalrendement (dividend + koerswinst) ligt sinds de oprichting in 2011 op gemiddeld 8,75% per jaar. Dit rendement ligt in lijn met het gemiddelde van vastgoedfondsen.

De kosten van deze ETF liggen echter een stuk lager: VanEck brengt enkel 0,25% per jaar in rekening, wat relatief laag is. Bovendien maakt de VanEck Global Real Estate ETF, onderdeel uit van DEGIRO’s kernselectie, waardoor beleggers eenmaal per maand zonder transactiekosten kunnen handelen.

Een aantal andere populaire vastgoed ETF’s zijn de iShares European Property Yield ETF ($IPRP), iShares US Property Yield ETF ($IUSP) en de iShares STOXX Europe 600 Real Estate ETF ($EXI5).

Naam ETFTickerAantal positiesBelegd vermogenHuidige koers
VanEck Global Real Estate$TRET99€ 377,8M€39,82
iShares European Property Yield$IPRP52€ 1,225B€29,46
iShares US Property Yield$IUSP90$ 612,8M$29,08
iShares STOXX Europe 600 Real Estate$EXI535€ 72,1M€14,34

Beleggen in de meeste REITS in dit artikel en in de bovengenoemde ETF’s kan via onze favoriete online broker DEGIRO, nu met 100 euro transactietegoed! De bekende broker Trading212 heeft echter een net iets breder aanbod qua REITS en BDC’s.

Welke bewering over de kosten van ETF’s is juist?

Wanneer je belegt in ETF’s heb je altijd te maken met lopende kosten, in enkele gevallen met belastingkosten (dividendlekkage) en transactiekosten bij de broker. Vanwege het feit dat ETF’s veelal passief beheerde producten zijn, zijn de beheerkosten vaak laag, meestal tussen de 0,07% en 0,54%. Beleggen in REITS is vaak goedkoper, maar wel met meer risico omdat je minder spreiding hebt in jouw beleggingsportefeuille.

Alternatieven voor beleggen in vastgoed

Er zijn natuurlijk ook alternatieve manieren om te beleggen in vastgoed. Een populair alternatief voor beleggen in vastgoed via REITS, is beleggen in vastgoed via vastgoed platformen zoals SynVest en Corum. Meer lezen kan in de Corum Investments review.

Meer lezen over deze manieren en andere manieren kan in het eerder geschreven artikel: investeren in vastgoed met weinig geld.

Ben jij ervan overtuigd dat jij de beste manier hebt om in vastgoed te investeren, of beleg jij via verschillende manieren in vastgoed om jouw beleggingsportefeuille goed gespreid te houden? Laat het ons en andere lezers vooral weten in de reacties.

Veelgestelde vragen

Welke bewering over beleggen in REITS is juist?

REITS zijn verplicht om minimaal 90% van het belastbare inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zorgt ervoor dat beleggers een hoog dividendrendement kunnen verwachten.

Wat zijn de beste REITS?

De REITS: STAG Industrial, Realty Income, LTC Properties, VICI Properties, Simon Property Group en Medical Properties Trust zijn wat ons betreft de beste REITS en betalen allemaal een hoog dividendrendement, terwijl ze al jarenlang hun dividendrendement verhogen.

Wat zijn de beste vastgoed ETF’s?

De VanEck Global Real Estate ETF ($TRET), iShares European Property Yield ETF ($IPRP), iShares US Property Yield ETF ($IUSP) en iShares STOXX Europe 600 Real Estate ETF ($EXI5) zijn populaire vastgoed ETF’s met veel posities, een goede spreiding en lage kosten.

Welke bewering over de kosten van ETF’s is juist

Wanneer je belegt in ETF’s heb je altijd te maken met lopende kosten, soms ook met belastingkosten (dividendlekkage) en transactiekosten. Vanwege het feit dat ETF’s veelal passief beheerde producten zijn, zijn de beheerkosten vaak laag, meestal tussen de 0,07% en 0,54%.

4.2/5 - (25 stemmen)

I am a seasoned real estate investment enthusiast with extensive knowledge in the field of Real Estate Investment Trusts (REITs) and related investment strategies. My expertise is grounded in practical experience and a thorough understanding of the concepts discussed in the provided article.

The article discusses the benefits of investing in REITs, the advantages they offer compared to traditional real estate investments, and provides insights into some of the best REITs and real estate ETFs. It also explores alternative ways of investing in real estate, such as through ETFs and other platforms.

Now, let's delve into the key concepts covered in the article:

 1. What is a REIT?

  • REIT stands for Real Estate Investment Trust.
  • REITs are tradable real estate funds on the stock exchange, distinguished by their focus on acquiring properties for rental purposes.
  • REITs are obligated to distribute at least 90% of their taxable income as dividends to shareholders, making them attractive for dividend investors.
 2. Benefits of Investing in REITs:

  • Accessibility: REITs provide an easy entry point for investing in real estate with lower minimum investment requirements compared to traditional real estate funds.
  • Liquidity: REITs, like stocks and ETFs, are traded on the stock market, offering investors the flexibility to buy or sell at any time during market hours.
  • Dividend Yield: Due to the 90% distribution requirement, REITs often offer high dividend yields, making them appealing to income-focused investors.
 3. Selected REITs:

  • Realty Income ($O): Known for consistent monthly dividend payments and a strong track record of dividend growth.
  • STAG Industrial ($STAG): Focuses on industrial real estate, experiencing growth due to increased demand for storage.
  • LTC Properties ($LTC): Invests in senior living and healthcare-related real estate, benefiting from the aging population.
  • VICI Properties ($VICI): Specializes in gaming, hospitality, and entertainment destinations with long-term triple net leases.
  • Simon Property Group ($SPG): A major player in leasing premier retail spaces globally.
  • Medical Properties Trust ($MPW): Invests in healthcare facilities, facing challenges but potentially offering a unique investment opportunity.
 4. Real Estate ETFs as Alternatives:

  • ETFs, like VanEck Global Real Estate, provide a diversified approach to real estate investment.
  • They include a range of real estate-related assets beyond traditional REITs, offering broader exposure.
 5. Costs of ETFs:

  • ETFs typically have low management fees, making them cost-effective investment vehicles.
  • Investors should consider factors like ongoing costs, dividend leakage, and transaction fees when evaluating the overall expenses.
 6. Alternatives to REITs:

  • Platforms like SynVest and Corum offer alternative ways to invest in real estate, providing different avenues for diversification.

In conclusion, the presented concepts highlight the advantages of REITs, the characteristics of selected REITs, the role of real estate ETFs, and alternative avenues for real estate investment. These insights aim to guide investors in making informed decisions within the dynamic real estate investment landscape.

Beleggen in REITS – 6 Beste REITS DEGIRO – Belangrijk! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 5906

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.